De perfecte eyeliner

16 Mrt

Je hebt vanalles, podloodjes, pennen, gel eyeliner, stiftjes,… Noem maar op. Het is altijd even zoeken voordat je gevonden hebt wat voor jou goed werkt. Met gel eyeliner en pennetjes kan je meestal heel netjes werken, het geeft glans en de kleur blijft lang zitten zonder te vervagen. Bij podloodjes wil je dat al wel wat sneller hebben. De kleur is duidelijk minder zwart, en een wing is moeilijker te krijgen. Toch gebruik ik de laatste tijd eerder een podloodje, gewoon omdat het snel gedaan is, en je makkelijker een foutje kan wegwerken.

Zoals je ziet kan je veel looks bereiken met eyeliner. Bepaal wat je wil, en ik help je op weg.

  • poppenogen: Bij poppenogen is het de bedoeling een lieve blik te krijgen, en grote ogen te creëren. Dit kan je bereiken door ofwel onder je waterlijntje met oogpodlood een lijntje te zetten, maar zorg ervoor dat je niet te ver naar het midden begint want hierdoor bereik je het omgekeerde effect en heb je smallere ogen. Een andere manier is door met vloeibare eyeliner een lijntje boven je oog te zetten (ook hier geldt begin niet te ver naar het midden) Belangrijk is dat je lijntje veel dikker wordt naar buiten toe, het mag wat overdreven. Een wing is optioneel, maar veel mascara is een must.
  • sexy oogopslag: Zet met vloeibare eyeliner een lijntje boven je wimpers, dit keer wél in de ooghoeken! Begin gewoon zo ver mogelijk naar voren, maar zeker niet te dik! Het is e bedoeling dat hij langzaam wat dikker wordt en dat je wing mooi ver kan uitlopen. Als je wil kan je ook een beetje oogpodlood gebruiken op de onderste wimperrand, maar het mag niet te dramatisch worden. Veel mascara is zeker nodig en een wimperkruller is onmisbaar.
  • Dramaqueen: Als je fan bent van opvallender make-up moet je meestal wel uitkijken. Het mag er niet hoerig uitzien door bijvoorbeeld ook veel foundation en lippenstift/lipgloss te gebruiken! Een rode lip kan eventueel wel. Vooral is deze look mooi bij bruine ogen, want bij blauw kan het een beetje té overkomen… Je maakt je ogen totaal zwart tot aan de arcadeboog, maar zorg dat het gelijkmatig is en je geen stukjes vergeet. Ook moet de rand mooi egaal zijn. Daarna zet je vanonder een lijntje onder je ogen en van daaruit werk je naarbuiten. Je kan het beste wat plakband gebruiken om je lijn strak uit te laten lopen naar boven. Daarna verbindt je alles mooi aan elkaar.
  • Super simpel: Zelf vind ik dit het minst mooi, maar ieder zijn mening. Hiervoor gebruik je geen oogschaduw op voorhand, en neem je gewoon een scherp podloodje. Het mooist is om aan de buitenkant te werken in plaats van aan de binnenkant. Begin ergens een stukje voor het midden en werk zo naar buiten toe zonder breder te worden en volg gewoon de natuurlijke vorm van je oog. Hetzelfde doe je ook op je waterlijntje, alleen begin je daar iets na het midden. Aan de zijkanten laat je de twee gewoon in elkaar overlopen zonder extra wing. Als je donkere wimpers hebt is mascara niet nodig, maar bij lichte wimpers is een laagje wel vereist, maar zorg dat het alleen voor de kleur is, en niet dat het extra opvalt.

2 Reacties to “De perfecte eyeliner”

  1. Eva 17 maart 2012 bij 10:25 #

    Handig, ik ben namelijk een ramp met eyeliner😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: